Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin

El Pati: un món més ric d’aprenentatges

El pati ha sigut el lloc on tots nosaltres hem gastat les nostres energies i tenim els records i vivències més significatives de les nostres infanteses.

Els nens petits tenen molta energia i necessiten córrer i moure’s en un espai obert, és molt important que els nens tinguin l’oportunitat de sortir al pati cada dia; per a ells és com l’aire que respiren.

Hi ha diferents tipus de patis: patis de ciment, de goma, de grava, de sorra, i com no els sorrals, com element complementari al pati sigui com sigui la seva superfície.

Sorra amb Arbres

Des de la nostra experiència, podem considerar  que els patis de sorra amb arbres, herbes, pedretes i tota mena d’elements de la natura, són els que aporten als nostres nens  un món més ric d’aprenentatges.

En aquestes edats primerenques els aprenentatges són senso-motrius; moure’s, sentir, manipular, experimentar un i altre cop fa que s’assimili la realitat i avancen en el seu desenvolupament.

Els patis de sorra amb elements naturals donen l’oportunitat de gaudir de forma natural d’un món  més ampli donant pas a un altre tipus d’activitats.

LA SORRA: afavoreix l’exploració, la curiositat, el desenvolupament motor fi, la creativitat, la relació amb si mateix; ofereix de forma natural els primers coneixements matemàtics i científics (ple / buit, sec / humit), ajuda a interioritzar diferents conceptes en els nens que estan desitjant aprendre jugant.

Com tot en la vida, també té alguns inconvenients: poden arribar a casa plens de sorra fins i tot a les butxaques, a vegades es poden posar la sorra a la boca i se la poden llançar uns als altres… Però malgrat aquests petits inconvenients hem de donar als nostres nens/as la oportunitat de gaudir les diferents sensacions que aporta la sorra i els patis de sorra; la riquesa que els aporta és molt més gran.

Inma Serrano (Directora Pedagògica)